Registruotis

Įvardinti riebūs produktai, kurių turėtų būti kasdieniame racione

Įvardinti riebūs produktai, kurių turėtų būti kasdieniame racione

@ Shutterstock

 

Nors dažniausiai manoma, kad riebus maistas – tai blogis, iš tikrųjų dietologai primena, kad riebus maistas riebiam maistui nelygu. Kai kurie riebūs produktai turėtų kasdien puikuotis ant mūsų stalo.
 
Apie riebaus maisto naudą ekspertai priminė leidinyje „Healthstyle“. Jie kasdien rekomenduoja reguliariai valgyti kiaušinių trynius (po 1-2 per dieną). Nors šiame produkte gana daug riebalų, taip pat tai yra puikus vitaminų A ir B, cholino ir organizmui svarbaus seleno šaltinis.
 
Reguliariai reikėtų valgyti ir avokadus. Šiuose vaisiuose gausu Omega-3 riebiųjų rūgščių, darančių teigiamą įtaką odai ir virškinimo sistemai, taip B grupės vitaminų.
 
Ypač naudinga kasdien suvalgyti po saujelę riešutų ir sėklų. Juose taip pat daug Omega-3 riebiųjų rūgščių, jie mažina „blogojo“ cholesterolio lygį organizme (padeda apsisaugoti nuo infarkto ir insulto). Taip pat yra žinoma, kad riešutai ir saulėgrąžos greitina medžiagų apykaitą ir padeda išlikti liekniems.
 
Riebaus pieno produktai taip pat nėra tabu. Specialistai rekomenduoja kasdien išgerti po stiklinę riebaus pieno. Dietologai pareiškė, kad riebiuose pieno produktuose daug vitamino D ir kalio – dviejų itin svarbių sveikai širdžiai elementų.